Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina  olimpijaca.

Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.  Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Dobro je poznato da je pandemija uveliko oštetila sport, mnoga su takmičenja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija. Međutim to nije slučaj sa 5. Atletskim mitingom Novi Grad Sarajevu, koji će se na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki,  održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo BH atletsko takmičenje ove godine.

Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400m. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100m imat ćemo najboljeg sprintera Makedonije, pored navedenih imat ćemo veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije. Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu, ističe organizator ElmirĆerimagić.

Video prošlogodišnjeg mitinga: https://www.youtube.com/watch?v=p6g7x96fWxE#action=share

Miting će se održati 28.06. sa početkom od 18h. Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vejruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”. Više o ligi pročitajte na https://atleta.ba/quickie-djecija-atletska-liga/