Potvrđeno: Evropsko prvenstvo za odobojkašice u avgustu u Zenici

Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BIH, danas je eksluzivno za Zenicainfo.ba potvrdio informaciju da će se Evropsko prvenstvo u odbojci za juniorke održati u Zenici i Osijeku od 20. avgusta do 1. septembra. Ova odluka je potvrđena sinoć na sjednici Upravnog odbora Evropske federacije u Beogradu.

„Ja ću iskazati svoje iskreno zadovoljstvo da se uključimo i da odradimo ovaj posao kako treba. Mislim da grad Zenica, Zeničko –dobojski kanton, Federacija BIH zaslužuju da budu domaćini ovakve jedne manifestacije. Da budem iskren juče sam sa selektorom juniorske reprezentacije Natmirom Buljubašićem  bio u Tuzli. Mi imamo jednu veoma kvalitetnu reprezentaciju. Moram reći da i ja i selektor i njegovi saradnici ćemo dati maksimum da ta reprezentacija napraviti dobar rezultat i da se plasira na završnicu u Zenici. Prvi krug kvalifikacija za EP je završen i trenutno imamo 5 grupa po 4 selekcije. U Zenici  i Osijeku će igrati 12 reperezentacija najkvalitetnijih po rejtingu“, izjavio je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BIH.

Pred Odbojkaškim savezom BIH i organizacionim odborom je da u naredna dva mjeseca završe obiman posao kako bi sve proteklo u najboljem redu. Jedina nepoznanica je hoće li se prvenstvo igrati pred publikom ili pred praznim tribinama.

„Čekaćemo razvoj situacije i tražićemo od naših kriznih štabova sve saglasnosti. Ne želimo da ugrozimo zdravlje niti sportista, a niti publike“, bio je kategoričan Fatić.

Grupna faza takmičenja Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke  igraće se uporedo u Zenici i Osijeku, nakon čega će polufinalni i finalni mečevi biti odigrani u Zenici.(M.P.)