Nastavak takmičenja za stonotenisere, zenička Mladost u play off-u za prvaka

Upravni odbor Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluke o nastavku takmičarske sezone 2019./2020. i odluke pripremnih aktivnosti za takmičarsku sezonu 2020./2021.

U okviru muške Premijer lige BiH će biti održano play off takmičenje najbolje četiri plasirane ekipe – STK HT Eronet  Mostar, STK Vogošća, STK Mladost Zenica i STK Aladža Sarajevo.

„Nama je drago da je savez donio takvu odluku. Igraće se play off za prvaka države i to četiri prvoplasirane ekipe. Play off za prvaka će se odigrati u terminu koji će savez naknadno odrediti i biće to na neutralnom terenu, to jeste neće biti u gradovima odakle su učesnici play offa. Na licu mjesta će biti žrijeb, tako da u ovom trenutku ne znamo ko će nam biti protivnik. Igraće se u sistemu polufinale i finale. Ove godine su ekipe izjednačenog kvaliteta. U suštini da bi se osvojila titula mora se svako pobjediti. Biće neizvjesno do kraja“, izjavio je Mirza Dizdarević za Zenicainfo.ba, nakon odluke Stonoteniskog saveza BIH.

Stonoteniseri Mladosti su već u trenažnom procesu i biće dovoljno vremena za kvalitetne pripreme. Mladost će u završnici nastupiti u standardnom sastavu: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović, Adin Šečibović .

„Mi smo već lagano krenuli sa pripremama. Vjerujem da ćemo kroz tri sedmice doći u kvalitetnu formu“, zaključio je Mirza Dizdarević, trener i igrač u STK Mladost.

Prema najavama iz saveza play off za prvaka će se najvjerovatnije igrati krajem juna, dok će se pojedinačna takmičenja održati tek krajem augusta i početkom septembra.

Prelazni rok za sezonu 2020/21. bit će održan od 15. jula do 15. augusta 2020.

Kvalifikacije za Evropsko seniorsko prvenstvo igrat će se 17. i 18. oktobra. Muška seniorska reprezentacija BiH igra u grupi s Bugarskom (domaćin), Litvanijom i Crnom Gorom. BiH je domaćin evropskih kvalifikacija za seniorke, a naša reprezentacija će igrati u grupi s Turskom i Norveškom. (Mirsad Pripoljac)