MUP ZDK: Pronađena droga u centru Zenice, fizički napad u Lukovom Polju

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 04.06.2020. godine, u 16,40 sati, u ulici Maršala Tita, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Č.A., rođenog 1988. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 04.06.2020. godine, u 12,00 sati, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane nepoznatog lica, kojom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo marke “Ford Focus”, registarskih oznaka T97-K-358, vlasništvo lica K.E., iz Zenice. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 04.06.2020. godine, u 17,30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, službenici policije su izvršili legitimisanje i pregled lica S.A., rođenog 1979. godine, iz Zenice. Izvršenim pregledom, policijski službenici su pronašli pet sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 04.06.2020. godine, u 21,10 sati, u ulici Lukovo Polje, od strane lica S.A., rođenog 1998. godine, iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice K.A., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo povrede neutvrđenog stepena. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.