Danas sjednica Gradskog vijeća Zenica

Danas će biti održana 49. sjednica Gradskog vijeća Zenica, prva redovna nakon februara ove godine.

Dnevnim redom planirano je razmatranje Nacrta Programa rada Gradskog vijeća za 2020. godinu, Prijedlog Zaključka o podnošenju izvještaja o utrošku sredstava za vrijeme pandemije korona virusa, Prijedlog Poslovnika o dopunama Poslovnika Gradskog vijeća, zatim Prijedlog Plana korištenja javnih površina na području Grada za 2020. godinu.

Također, vijećnici će raspravljati i o Informaciji o realizaciji Programa mjera za unaprijeđenje poljoprivrede u 2019. godini na području Grada Zenica, Izvještaju o realizaciji Programa utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2019. godinu, Prijedlogu Plana ulaganja u putnu infrastrukturu za 2020. godinu – Rekonstrukcija investiciono održavanje, te Prijedlogu Plana ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za 2020. godinu.

Dodajmo i da će prije današnje sjednice svim Vijećnicima i prisutnima u Velikoj sali Grada Zenica biti podijeljene dezinficirane maske za lice, koje je obezbijedila kompanija “Zenko” doo Zenica, na čelu sa direktorom Fahrudinom Čančarom.

Direktan prenos sjednice pratite u programima Radija i televizije Zenica i na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba.