Od srijede potpuna obustava saobraćaja u ulici Bistua Nuova

Ilustracija

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica ovim putem obavještava učesnike u saobraćaju da je od srijede 03.06.2020. godine planirana izmjena režima saobraćaja na ulici Bistua Nuova, odnosno potpuna obustava saobraćaja na istom zbog izvođenja radova ugradnji priključnih šahtova, a sve u okviru izvođenja radova na polaganju vodovodne linije Putovići-gradska vodovodna mreža Zenica.

Zbog specifičnosti radova koji će se izvoditi nije moguće izvršiti povremeno preusmjerenje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku sa naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, već je potrebno izvršiti potpunu obustavu saobraćaja periodu od 09:00 do 15:00 sati. Navedene izmjene će biti adekvatno obilježene adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog potpune obustave saobraćaja javni linijski prevoz putnika za Perin Han se neće vršiti u perodu od 09:00 do 15:00 sati, dok će se ostali polasci odvijati prema važećem redu vožnje. Javni linijski prevoz putnika za Goricu, Tišinu i Mošćanicu će se obavljati alternativnim putnim pravcem na sljedeći način: Zenica „AS“ – magistralna cesta M17 – most Dolača – Ul. Bistua Nuova.

Ostala motorna vozila koja idu u Perin Han mogu koristiti ulicu Bistua Nuova do skretanja za naselje Gornja Vraca, kao i alternativni putni pravac Zenica „AS“ – magistralna cesta M17 – most Dolača – Ul. Bistua Nuova.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od srijede 03.06.2020.godine u periodu od 09:00 sati do 15:00 sati, i trajat će 30 dana ( radni dani i prvi dan vikenda ).”