FOTO: Nogometaši Čelika održali prvi trening

Nakon dvomjesečne pauze i mnogo nepoznanica danas su nogometaši Čelika održali prvi trening.

Treneru Almiru Seferoviću i njegovom pomoćniku Ibri  Hodžiću odazvao se 21 nogometaš. Kako se očekuje, osim domaćih igrača ekipi će se 1. juna priključiti Zlatković i Pavlović, dok je ranije stigao Zeljković.

„Još nema konačnog stava Nogometnog saveza BIH o nastavku prvenstva. Vidjeli ste da smo jedini klub koji nije dobio licencu Prvostepene komisije. Imamo još nekoliko dana za proces žalbe. Opravdano su odsutni određeni igrači ali mi očekujemo da će se priključiti od ponedjeljka“, izjavio je pred početak treninga trener Almir Seferović.

Na pitanje šta ako Savez donese odluku o prekidu takmičenja, Seferović je odgovorio:

“Mislim da bi nastavili nekih desetak dana jer pripreme za narednu sezonu  trebaju početi između 15. i 20. juna kako bi skratili period mirovanja. Poslije svega ovoga, igrači i navijači Čelika tražili su da ostanemo Ibro i ja jer imaju najviše povjerenja u nas. U postojećoj situaciji biće teško motivisati igrače. Svi smo u istom „belaju“ ali mislim da će se na kraju dobro završiti. Velika bi bila šteta, ne samo za Zenicu, da izgubi jednog premijerligaša koji ima iza sebe armiju navijača, već je i dom reprezentacije“, naglasio je Seferović.

Na današnjem treningu pojavio se i Kenan Horić, igrač koji je ponikao u Čeliku i prošao sve selekcije zeničkog premijerligaša.

„Okupili smo se nakon duže vremena. Drago nam je da znamo i sami na čemu smo i šta nas očekuje u budućnosti. Teška je situacija u klubu  i mislim da neko treba preuzeti odgovornost za ovakvo stanje. Rijetko je tko uz klub u ovim teškim trenutcima i sada se najbolje može vidjeti koje za ovaj klub. Teško je meni kao igraču reći ko je pravi krivac. U ovoj situaciji trebali bi se obratiti Gradu i Gradskoj upravi da vidimo koje je pravo rješenje za Čelik“, izjavio je za Zenicainfo.ba Kenan Horić.

Prema najavama trenera Almira Seferovića nogometaši Čelika treniraće danas i sutra, dok je za nedjelju planiran slobodan dan.(Mirsad P.)