Čelik kompletirao stručni štab, treninzi od ponedjeljka 18. maja

Nakon jučerašnjeg sastanka Izvršnog odbora, te video konferencije sa predstavnicima klubova, najavljeno je da bi nastavak Premijer lige trebao biti 7. juna.

Nekolicina bh. klubova već danas je startala sa pripremama. Na Bilinom polju danas je kompletiran stručni štab, a prozivka je planirana za ponedjeljak 18. maja. U stručnom štabu će biti trener golmana Ibro Hodžić, kondicioni trener Almir Seferović i šef stručnog štaba Pavle Skočibušić.

Malo smo iznenađeni ovom  situacijom, sve je bilo na brzinu. Postigli smo dogovor da trener golmana Ibro Hodžić i ja, zajedno sa Pavlom Škočibušićem  nastavimo sa radom u Čeliku. Za ponedjeljak 18. maja zakazali smo prozivku i početak trenažnog procesa. Imamo na raspolaganju 23 nogometaša i 3 golmana. Problem će nam biti stranci koji će prilikom ulaska u BIH morati  najvjerovatnije  proći karantin. Svi smo željni izlaska na teren poslije dva mjeseca. Naravno moramo ispoštovati sve zahtjeve Kriznih štabova“, kazao je za Zenicainfo.ba Almir Seferović.

Na spisku od 23 nogometaša i 3 golmana pod upitnikom je dolazak trojice igrača iz Srbije, Zeljkovića, Zlatkovića i Pavlovića .

Nogometni savez BIH je najavio da bi nastavak Premijer lige trebao biti 7. juna. Je li to dovoljno vremena za pripreme?

„S obzirom da smo radili individualno, vjerujem da igrači već imaju dobru bazu. Za početak biće mali problem rad po grupama, ali se nadam da ćemo i to prevazići. Tri sedmice do nastavka lige su dovoljan period da se kvalitetno pripremimo“, izjavio je za Seferović.

Damir Bradarac, vršilac dužnosti predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Čelik najavio je da će se stručnom štabu, zbog specifičnog načina rada priključiti i treneri iz omladinskog pogona.(M.P.)