Teško obolio: Mladiću Ahmedu Grahiću treba naša pomoć da preživi

Dvadesetdvogodišnjem Ahmedu Grahiću iz Begovog Hana i njegovoj porodici potrebna je novčana pomoć kako bi mladić dobio adekvatno liječenje i bitku za život.

Ahmed boluje od tumora limfnih žlijezda i trenutno je na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Počeo je sa svojom prvom kemoterapijom, uz koju su mu potrebne određene količine lijeka Adcetris.

Samo jedan ciklus tog lijeka košta oko 15.000 KM, a potrebna su mu najmanje četiri ciklusa za koje njegovi roditelji moraju izdvojiti oko 60.000 KM.

“Toliki iznos novca sami ne mogu obezbijediti, a zajedničkim donacijama možemo pomoći njegovoj porodici i Ahmedu da dobije bitku za život”, apelovali su iz organizacije Pomozi.ba.

Oni su, kako ističu, ovaj apel za pomoć Ahmedu Grahiću objavili na platformi www.pomoziba.org gdje je u samo nekoliko klikova moguće donirati željeni iznos novca sa kreditne ili debitne kartice.

Na linku se također mogu naći i ostali brojevi računa za uplatu.

Za ovu akciju je do kraja maja u funkciji i humanitarni broj 17013 putem kojeg se mogu donirati 2 KM. Broj je jedinstven za sve telefonske operatere u BiH.