Gradonačelnik Fuad Kasumović uručio donaciju JU “Dom-porodica” Zenica

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, posjetio je danas Javnu ustanovu „Dom porodica“ u Zenici i u ime Gradske uprave uručio donaciju voća i slatkiša, u vrijednosti od 1.000 KM.

“Došao sam da ovoj djeci na neki način iskažem poštovanje i da ih skromnim poklonom nagradimo, jer oni dva mjeseca za vrijeme pandemije virusa nisu nigdje izašli, pridržavajući se potrebnih mjera”, kazao je gradonačelnik Zenice, zahvaljujući se najprije upravi ove Javne ustanove, što su u ovo vrijeme ispoštovali mjere zaštite zdravlja i među štićenicima i uposlenima ustanove niko dosad nije obolio od korone.

“Ova donacija će svakako obradovati našu djecu i podići im imunitet, u ovim danima, jer smo mi od 17. marta u potpunoj izolaciji, a inače svaka donacija ovoj ustanovi je uvijek dobro došla, posebno u ovom periodu, u kojem smo osjetili značajan pad donacija, jer mi se od njih i finansiramo u iznosu od 15 do 20 %, tako da nam je današnja donacija više nego dobro došla u ovom momentu”, ističe Draženka Subašić, direktorica Javne ustanove „Dom porodica“ u Zenici.(Vesna J.)