MIZ Zenica: Svečano u mubarek noći Lejletu-l-bedr

Prigodnim programom u džamiji džamata Tetovo, prilagođenim uslovima i mjerama zaštite od širenja epidemije korona virusa, sinoć je osam imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica, na čelu sa glavnim imamom, obilježilo jednu od dvije najodabranije noći mubarek ramazana: Lejletu-l-bedr.

Gotovo jednosatni program sadržavao je učenje Kur'ana, mevluda, ilahija i prigodno kazivanje, što se moglo pratiti uživo na zvaničnom Facebook profilu zeničkog Medžlisa, a snimak se može naći i na njihovom YouTube kanalu.

Glavni imam Jakub ef. Salkica je u uvodnom obraćanju podsjetio na sve što rade u ovom Medžlisu i trude se realizovati je na zadovoljstvo vjernika, te uputio na kraju svečanosti i dovu Uzvišenom Stvoritelju, a hafiz Husejn ef. Čajlaković je kazivao o značaju, poukama i porukama bitke na Bedru, kojoj je i posvećena ova mubarek noć.

Kamere RTV Zenica su zabilježile i ovaj događaj koji je itekako važan i bitan za muslimane u odabranom mjesecu Kur'ana, ibadeta, posta, Božije milosti i oprosta, nade, solidarnosti i upute, a snimak ove centralne svečanosti za zenički Medžlis pogledajte u programu TV Zenica večeras od 21 sat, reprizno sutra nakon prvog Zenicainfa.

U programu su učestvovali imami zeničkog Medžlisa mr. Jakub Salkica, glavni imam, zatim hafizi Husejn Čajlaković i Harun Efendić te Vedad Arnaut, Hasan  Pašalić, Benjamin Arnaut, Vehid Jašarević i Ramiz Redžić. (Sinan Gluhić)