Počinje prodaja članskih karata za novi sastav Skupštine NK Čelik

“Cilj nam je da okupimo članstvo te kada se steknu uslovi, odnosno kada bude dozvoljeno okupljanje nešto većeg broja ljudi, da održimo i sjednicu Skupštine. Moramo imati barem stotinjak članova, a do tada nam je cilj da u razgovorima sa svim mogućim akterima u našem gradu pronađemo ljude koji su spremni preuzeti vodstvo u klubu”, ističe Bradarac, koji najavljuje da će članarina iznositi 20, a za nezaposlene osobe 10 KM.

On napominje kako još nije uspio naći direktora niti sekretara kluba te da se u radu oslanja na trenere omladinskih selekcija Nizaha Hukića, Senada Brkića, Nijaza Hrustanovića, Sabahidina Bujaka i Pavla Skočibušića.

“Cilj mi je bio da Skočibušić bude sekretar kluba, ali on ne može prihvatiti taj posao zbog drugih obaveza. Uglavnom, radimo sve da pripremimo uslove za održavanje sjednice Skupštine”, kaže Bradarac.

On demantira informaciju koja je objavljena u nekim medijima da je bivši predsjednik Aydin Olgun isplatio plaću zaposlenim u Radnoj zajednici.

“Olgun je, koliko su me informirali radnici, nekim zaposlenim, ali ne svim, uplatio po 300 KM. Nije to plaća, ali hvala mu i na tome jer nekome je i tih 300 KM veliki novac. Uplatu nije dobio niko od trenera iz omladinskog pogona”, ističe Bradarac.

Klub je, napominje Bradarac, do isteka roka, odnosno do 30. aprila, Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine predao dokumentaciju za licenciranje.

izvor: FENA