U Republici Srpskoj 22 nova slučaja zaraze koronavirusom

Novi slučajevi otkriveni su tokom testiranja obavljenog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske gdje je provjereno ukupno 638 laboratorijskih uzoraka.

“Riječ je o 14 osoba muškog i osam ženskog spola. Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi”, saopćeno je iz ministarstva.

Osam zaraženih osoba je iz Banje Luke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Bosanske Gradiške, Bosanske Dubice, Krupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Kneževa, Foče, Kalinovika, Bosanskog Šamca i Nevesinja.

“Kod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem”, potvrđeno je iz ministarstva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 842 slučaja virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 35 osobe, a oporavila se 381 osoba.

U tom entitetu do sada je izvršeno ukupno 13.664 testiranja.