Uklonjen kružni tok u Perinom Hanu, mještani zatečeni i šokirani

Postavljanjem fizičke barijere s jedne strane, te prekopavanjem asfalta s druge strane ceste, jučer je ukljonjen kružni tok na M-17 u Perinom Hanu.

Kako su naveli na zvaničnoj Facebook stranici, predstavnici mjesne zajednice i kompletno stanovništvo zatečeni su i zaprepašteni, ovim, kako navode za sve njih potpuno neprihvatljivim i nerazumnim radovima na uklanjanju nedavno izgrađenog kružnog toka. Posebno im se nelogičnim čini ovaj čin iz razloga jer je prema njihovoj mjesnoj zajednici otežano saobraćanje zbog aktuelnih radova u ulici Bistua Nuova.

„Smatramo da se ovako nešto nije smjelo dogoditi bar dok se ne okončaju svi započeti radovi duž Bistua Nuove, odnosno dok se ista ne vrati u prvobitno stanje. Ono što u ovom trenutku znamo je to, da su određeni krugovi koji inače ne žele građanima dobro i da olakšaju život, ali i Ceste FBiH, još od prvih dana osporavale izgradnju i postojanje kružnog toka i to upravo one iste Ceste FBiH koje su u vrijeme rekonstrukcije tunela Vranduk kompletan saobraćaj preusmjerile preko Tetova i samog centra Grada direktno ugrožavajući veliki broj građana grada Zenica“, stoji u reakciji mjesne zajednice Perin Han objavljene na njihovoj Facebook stranici. (Nedžad Glibo)