U toku završni radovi na izgradnji vodovoda u MZ Šerići

Po nalogu Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica u toku su završni radovi na igradnji vodovoda u mjesnoj zajednici Šerići.

Radovi su povjereni preduzeću “Neimari Šerići” d.o.o. Zenica i to na osnovu Ugovora o izvođenju radova na “Sanaciji kaptaža Mala ravan vodovoda Šerići” broj:02-14-23414-3/19 od 18.12.2019.godine. Vrijednost ugovora je 42.219,76 KM sa PDV-om.

“Cilj ovog projekta je da se izvrši rekonstrukcija dva izvorišta na prostoru Mala Ravan, kao i da se postavi zaštitna ograda oko izvorišta. Realizacijom ovog projeka osim obezbjeđenja zahvatanja većih količina vode, izgradnjom zaštitne ograde izvršit će se i zaštita izvorišta, a sve s ciljem sigurnosti naših građana”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Obzirom na pandemiju koronavirusa, gradonačelnik se osvrnuo i na aktuelnu sjetvu.

“Drago mi je da je veliki broj građana odlučio obraditi svoje parcele i tako unaprijediti svoju materijalnu situaciju obzirom da nam ova pandemija osim virusom prijeti i teškom ekonomskom krizom. Gradska uprava će kroz poticaje pomoći poljoprivrednu proizvodnju, isto kako već pomažemo obrte i ona zanimanja koja su zbog mjera sa viših nivao vlasti bili primorani zatvoriti svoje radnje. Iskoristio bih ovu priliku da stanovnicima Šerića, kao i svim muslimanima zaželim sretne i berićetne mubarek dane ramazana”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.