Mještani MZ Bilmišće dobili novu asfaltiranu saobraćajnicu

Novu putnu i kanalizacijsku infrastukturu dobiće tokom ovog i sutrašnjeg dana stanovnici ulice Bilmišće. Radovi su finansirani iz budžeta Grada Zenice.

Mještani ulice Bilmišće od danas će dobiti poboljšanju infrasktrukturu koja uključuje asfaltiranu saobraćajnicu i trotoar te razdvojene kanalizacije za fekalne i oborinske vode. Time će biti neutralisano buduće plavljenje stambenih objekata u ovom dijelu Zenice ugradnjom prepumpne stanice. Koliko će ovaj posao biti značajan stanovnicima ovog dijela Zenice.

„Znači puno, riješio nam je jedan problem za sto godina koji smo imali pedest godina. Moji prethodnici su pokušavali prethodnih godina ali otkada sam na čelu ove mjesne zajednice u zadnjih godinu dana uspio sam preko Fuada Kasumovića da se ovaj posao obavi i svi mu se od srca zahvaljujemo“, kaže predsjednik Mjesne zajednice Bilmišće, Fikret Bekrić

Bekrić vjeruje da će ovo biti trajno rješenje kojim će se izbjeći plavljenje stambenih objekata zbog neregulisanog odvoda fekalnih i oborinskih voda.

Vrijednost radova, koja finansira Gradska uprava Zenice je 289 hiljada maraka, a izvođač radova je firma „Ado trans“ iz Visokog. (D.Travar)