Privremena izmjena režima saobraćaja na dionici Zenica Jug – Lašva

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacione naprave na mostu, krak 1 petlja Zenica dionica autoceste A1, bit će na znazi privremena izmjena režima saobraćaja, koja će trajati od 06.04. do 27.04.2020. godine.

Radovi će se izvoditi u dvije faze :

– prva faza u periodu od 06.04. do 21.4.2020. godine

– druga faza u periodu od 21.04. do 27.04.2020. godine

Za vrijeme izvođenja radova u prvoj fazi saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u oba smjera uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U drugoj fazi saobraćaj će biti potpuno obustavljen na dionici autoceste Zenica jug – Lašva. Saobraćaj će se na ovoj dionici preusmjeriti na magistralnu cestu M-17 postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Ukoliko radovi prve faze budu ranije završeni, početak druge faze odnosno totalne obustave saobraćaja će se pomjeriti o čemu će se korisnici autoceste blagovremeno obavijestiti.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju znakove postavljene privremene signalizacije i da vožnju prilagode uslovima na cesti.

Sve informacije o radovima i privremenim regulacijama na autocesti A1 redovno će biti objavljivane putem web stranice JP Autoceste FBiH d.o.o. i BIHAMK-a.