Ministar Pekić: Policijski službenici će sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali

Rukovodilac stručnog štaba MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, ministar Dario Pekić, uputio je obavještenje svim građanima ZDK, u kojem objašnjava važnost izvršavanja izdatih naredbi i mjera, a koje se odnose na suzbijanje pandemije korona virusa.

“Želim da obavijestim sve građane u Zeničko-dobojskog kantona da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije korona virusa.

Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK konstatovali su da se većina građana pridržava izdatih naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost ostalih građana.

S tim u vez, još jednom pozivamo građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da će ubuduće policijski službenici sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate situaciju jer samo disciplinovanim provođenjem svih naloženih mjera može doći do efikasnijeg preveniranja i suzbijanja ove pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih pa i krivičnih sankcija. Cilj MUP-a je prevencija , a ne represija prema građanima, te očekujemo njihovu punu saradnju”, stoji u obavještenju.

Rukovodilac stručnog štaba MUP-a ZDK, ministar, Dario Pekić