U Italiji umrlo još 812 osoba, veliki pad broja novozaraženih

U posljednja 24 sata umrlo je 812 osoba više u odnosu na dan ranije, odnosno umrlih ima 11.591. Ozdravilo je ukupno 14.620 osoba, a novooboljelih ima 1.648 više, osnosno ukupno oboljelih ima 75.528.

Sveukupno oboljelih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 101.739 što je povećanje od 4.050 osOba u odnosu na izvješće od jučer. Današnji podaci, koji su izneseni na konferenciji za novinare civilne zaštite, pokazuju veliko smanjenje broja novozaraženih u odnosu na prijašnje dane, kao i samnjeni broj porasta ukupno oboljelih, umrlih i osoba koje su ozdravile.

Rekordan je i broj osoba koje su ozdravile u 24 sata, odnosno ozdravljenih ima 1.590 više nego izvješće od jučer. Glede porasta broja umrlih osoba treba kazati kako je rijerč o oboljelima od prije uvođenja karantene, prenosi Večernji.hr.

Da Italija više ne može vladati situacijom sama svjedoči i činjenica da su u pomoć priskočile i druge europske zemlje. Tako je, primjerice, Njemačka počela u svoje bolnice primati teške bolesnike iz najpogođenijeg talijanskog grada Bergama, a Albanija je poslala danas 30 liječnika i medicinskih sestara u pomoć Italiji.

 

 

 

Vijesti.ba