Zeničanin bio u kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom iz Tuzle

Iako su poduzete sve mjere kako do toga ne bi došlo, korona virus COVID-19 ušao je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nije ovo jedina bolnica u našoj državi kojoj u narednom periodu predstoji borba sa infekcijom.

Pacijent iz Zenice, Haris Bjeloglavić, jučer je obaviješten da je tokom liječenja u klinici u Tuzli bio u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom. Riječ je o glavnoj medicinskoj sestri, koja je bila u kontaktu sa pacijentima na klinici u Tuzli, pa tako i sa zeničaninom, Bjeloglavićem.

Nakon što je dobio groznicu, uzokovanu zbog prijašnjeg stanja, tačnije začepljenja stenta u žučnom kanalu, Bjeloglavić se javio Kantonalnoj bolnici Zenica.

„Primljen sam u KBZ na Odjel gastroenteorologije. Tu sam ležao nekoliko dana tražeči bilo koju kliniku koja može uraditi potrebni zahvat. Prijedlog je bila klinika u Novoj Biloj, koja je odbila da me primi. Zatim su doktori tražili mogućnost da me prebace u Sarajevo, koje me je također odbilo. Jedina klinika koja me je primila, da me radi u mom stanju, je klinika Medica institut u Tuzli“, rekao je Haris Bjeloglavić za Zenicainfo.ba.

Nakon kontrolnih nalaza i izvedenog operativnog zahvata otpušten je kući.

“Jučer sam dobio poruku od klinike da je potvrđeno kako je glavna sestra pozitivna na korona virus. Kako sam bio sa njom u kontaktu, rekli su mi da se javim u Dom zdravlja, što sam i uradio“, dodaje Bjeloglavić.

Prvo su se javili simptomi gripe Bjeloglaviću, a zatim i njegovoj supruzi. On je danas testiran i čeka rezultate. Brine ga, kaže, jer je bio u kontaktu i sa roditeljima, te se nada da ih nije ugrozio. Trenutno se pridržavaju svih dobijenih uputa, a Bjeloglavić se nada negativnim rezultatima i dodaje kako želi brz oporavak zaraženoj medicinskoj sestri.
(Ajna Nikontović)