Tržnica ostaje otvorena, pijaca rabljene robe u Lukovom Polju zatvorena do daljnjeg

Sinoćnje mjere donesene od Federalnog štaba civilne zaštite odnose se i na rad Javnog preduzeća Tržnica koja svoj rad treba definisati u skladu s postojećim radnim vremenom.

„S obzirom na to da Tržnica inače radi do 17 sati, naše radno vrijeme će takvo i ostati. Dobili smo naredbu da organizujemo rad na način da se moraju poštovati pravila socijalne distance, a koja podrazumijevaju razdaljinu između kupaca i zakupaca od najmanje 1,5 metra. No, na snazi je i Odluka Kriznog štaba Zeničko – dobojskog kantona po kojoj moramo voditi računa o zabrani javnog okupljanja. S tim u vezi, pijaca rabljene robe u Lukovom Polju za sada ne radi“, kazala je za portal Zenicainfo.ba Selma Vidimlić, direktorica JP ‘Tržnica’ Zenica.

Podsjetimo još jednom, novonastala situacija uzrokovana novim korona virusom skoro je paralizovala svakodnevno odvijanje života građana, kako naše zemlje, tako i regiona i svijeta. Iako je situacija u našem kantonu za sada stabilna, u cijeloj Bosni i Hercegovini broj oboljelih mijenja se iz sata u sat. Zbog toga, očekivano je uvođenje novog seta mjera od strane Federalnog štaba civilne zaštite.