U toku rekonstrukcija i krečenje većine zeničkih vrtića

U većini vrtića zeničke Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje u toku su poslovi djelimične rekonstrukcije i krečenja ovih objekata, zašta su sredstva obezbijeđena iz prošlogodišnjeg budžeta Grada Zenice.

“Po budžetskoj stavci 2019. godine naša ustanova je dobila oko 200.000 KM za rekonstrukciju vrtića, koja je u toku i koja podrazumijeva promjenu stolarije u svim prostorijama dva vrtića, zatim parcijalnu izmjenu stolarije u druga dva vrtića, kao i krečenje određenih prostorija, podopolagačke, vodoinstalaterske poslove, te niz drugih detalja”, navodi Jasmina Gasal, direktorica zeničke JU Predškolski odgoj i obrazovanje, napominjući da pomenuti radovi, traju unazad mjesec i po, ali da se za svo to vrijeme redovno vršio prijem i smještaj djece u vrtiće, te da su se djeca povremeno pomjerala iz njihovih soba, ali samo u druge prostorije vrtića.

“Zato se zahvaljujem roditeljima na razumijevanju dok traju radovi i učešću u našim akcijama, jer nam je svima stalo da nam uslovi za boravak djece u vrtićima budu bolji”, ističe Jasmina Gasal, direktorica zeničke JU Predškolski odgoj i obrazovanje.

Završetak aktuelnih radova u zeničkim obdaništima očekuje se okvirno do sredine aprila.
(Vesna Jovanović)