Šesti “Može bazar” i danas ponudio široku paletu ručnih radova

Udruženje „Naš most“ iz Zenice danas i sutra u tržnom centru Džananović organizuje svoj šesti bazar rukotvorina pod sloganom „Može“.

Članice udruženja „Naš most“ mahom Zeničanke treće dobi, i ovoga puta su sugrađanima na razgledanje i moguću kupovinu izložile široku paletu ručnih unikatnih radova u spektru od vezova, preko umjetničkih slika do keramike.

„Uglavnom imamo ručne radove od recikliranog materijala i drugih pomoćnih materijala i sve je vrlo interesantno. Ovo je naš šesti bazar pod sloganom „Može“ što u prevodu znači zatalasajte i mislim da smo povodom ovog Osmog marta uspjele u tome“, kaže Meliha Bičo-Družić, zamjenica predsjednice UG „Naš most“.

Među učesnicama šestog „Može bazara“ je i Mirsada Pešarić koja živi na relaciji Italija Maglaj ali se, kako kaže, zaljubila u ono što radi „Naš most“. Mirsada Pešarić je u Italiji završila fakultet za slikarstvo, keramiku i porcelan.

„Ovdje sam sam se uključila u „Naš most“ i Može bazar koji me je impresionirao i htjela sam da budem članica. Prvi put sam došla i izlažem svoju keramiku, porcelan i umjetničke slike i više sam nego zadovoljna Zenicom“, dodala je Pešarić.

„Naš most“ broji oko 25 članica i cilj udruženja je da se kroz različite oblike kreativnog rada obogate i osmisle životi osoba treće dobi. (Danko Travar)