Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi od Grčke u dramatičnoj završnici

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u tuzlanskom Mejdanu odigrala drugi susret u okviru kvalifikacija za EuroBasket 2021. Izabranici Vedrana Bosnića poraženi su od selekcije Grčke rezultatom 65:70.

U prvom poluvremenu košarkaški Zmajevi su držali rezultat i igralo se poprilično ujednačeno, ali su Grci ipak na odmor otišli sa plus 6 poena, bilo je 34:40.

Drugi dio utakmice nešto lošije izdanje naše reprezentacije. Kontinuitet od 10 poena razlike bio je nedovoljan da se naša reprezentacija vrati u utakmicu.

U zadnjoj četvrtini naši košarkaši znatno poboljšavaju igru. Utakmica se lomi kod rezultata 63:55 za Grčku. Na dvije minute do kraja, reprezentacija BiH je bila na minus 5, ali Agravanis baca trojku i pogađa za 68:61, nešto više od minute do kraja. Edin Atić pogađa trojku i vraća na 22 sekunde do kraja 3 poena razlike za Grčku.

Naša selekcije se nije uspjela vratiti, kao što je to bio slučaj u Latviji. Grčka je na kraju ipak pobijedila rezultatom 70:65. (Maid Dizdarević)