Duvački orkestar Zenica priredio pop rock koncert za sve generacije

Pred izrazito popunjenom salom Hrvatskog doma “Kralj Tomislav” u Zenici, večeras je upriličen koncert pop i rock muzike za sve generacije, a u izvedbi zeničkog Duvačkog orkestra.

Interpretacije poznatih numera, svjetskih izvođača u aranžmanima za duvački orkestar, uveseljavale su brojne Zeničane, koji svoje oduševljenje, onim što su mogli čuti, nisu skrivali.

Večerašnji koncert ovog neobičnog aranžmana po prvi put je izveden u našem gradu. Posjetioci su mogli uživati u zvucima poznatih umjetnika, poput, svima dobro poznatih, Adele, James Brown-a, hard rock sastava Guns N’ Roses, i mnogih drugih”,  kazao je za portal Zenicainfo.ba Nedim Telalović, dirigent Duvačkog orkestra.

Nakon zeničkog Duvačkog orkestra, pred publikom je svoje umijeće pokazao i mladi lokalni DJ, Refik Telalović, poznatiji kao DJ Refco.

S obzirom na to da se Duvački orkestar, koji broji oko dvadeset i pet članova, finansira sopstvenim novčanim sredstvima, sav prihod od večerašnjih kupljenih ulaznica, prema riječima dirigenta, usmjerit će se na kupovinu, odnosno obnovu njihovih muzičkih instrumenata. (Lamija Pojskić)