Musa: Zadovoljni smo Planom aktivnosti za nastup reprezentacije u baražu

U okviru Plana aktivnosti za nastup „A“ reprezentacije u baražu, koji je usvojen na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH, 29. januara 2020, članovi stručnog štaba su i protekli vikend proveli na putu.

U planu je bila posjeta sedmorici igrača i taj dio posla je uspješno završen, što je potvrdio i jedan od pomoćnika selektora Duška Bajevića, Slaven Musa:

„Sve smo obišli i super smo zadovoljni obavljenim poslom. Prezentirali smo igračima ono što će se od njih tražiti kad stignu na okupljanje a njihove reakcije su zaista sjajne. Svi su željni igre i dokazivanja, te sa posebnim motivom iščekuju nastup u play-offu. Igrači su oduševljeni ovakvim načinom komunikacije, a i za nas je puno bolje kad ih možemo lično posjetiti i razgovarati. Bilo je naporno, obišli smo Zagreb, Milano, Firencu, Rijeku ali je vrijedilo jer smo vidjeli fantastične reakcije naših reprezentativaca kad smo ih upoznali sa našim načinom rada i razmišljanja. Dodatno smo ohrabreni, nakon razgovora sa Krunićem, mogućnošću njegovog oporavka do utakmice baraža. Imamo dosta informacija i sve će to biti sadržano u izvještaju koji ćemo prezentirati selektoru na narednom sastanku“.

U tom izvještaju će se svakako naći i detalji vezani za aktivnosti Adnana Čustovića čiji zadatak proteklog vikenda je uključivao praćenje nastupa Ermedina Demirovića i Miroslava Stevanovića.

Pored članova stručnog štaba, i sekretar Darko Ljubojević ima dosta obaveza:

„Kao što smo najavili, naš glavni cilj je plasman na EURO 2020. Sve aktivnosti su u ovom trenutku usmjerene na konkretne segmente, odnosno pružanje logističke podrške kako bi posjete igračima prošle bez komplikacija. Ove pripremne aktivnosti za utakmice baraža idu u dva pravca. Jedan je da tako kažem, čisto fudbalski, gdje analiziramo protivnike i njihove igrače, naravno poseban fokus je na našim fudbalerima, a drugi pravac predstavlja sve one tehničke detalje koje je neophodno pripremiti da bi se ovo prvo realizovalo“.