Pretežno oblačno vrijeme, poslije podne kiša

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim sa susnježico i snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne.

Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac 2; Jajce 5; Ivan Sedlo, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 6; Banja Luka, Prijedor, Zenica 7; Bijeljina, Livno, Srebrenica, Trebinje 8; Doboj, Drvar, Široki Brijeg 9; Bugojno, Gradačac, Mostar, Sarajevo 10; Neum 13; Bihać 16; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i opada.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pod uticajem nadolazeće promjene, većina stanovništva biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Sa jačanjem osjeta hladnoće, opšta slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom.