Oficijelno prvi ISOMAX partner je kompanija Almy d.o.o. Zenice!

Hifa Oil kao najznačajniji privatni distributer naftnih derivata, ne samo u BiH, nego i šire u Decembru protekle godine je na tržište plasirala svoj novi brend aditiviranog goriva pod nazivom ISOMAX.

S tim u vezi, oficijelno je ostvareno i prvo partnerstvo sa benzinskim pumpama kompanije Almy d.o.o. iz Zenice, na kojim, već od danas možete pronaći ISOMAX gorivo (dizel i benzin).

ISOMAX aditivirano gorivo kompanije Hifa Oil kreirano je u saradnji sa Francuskom naftnom kompanijom Total – četvrtim najvećim proizvođačem nafte u svijetu. Gorivo je razvijeno tako da se njegovom upotrebom postiže idealan omjer snage i potrošnje te samim tim produžava radni vijek motora čak i u ekstremnim uslovima, kao što su velike hladnoće.

Kompanija Almy d.o.o. koja je i dugogodišnji partner kompanije Hifa Oil, svoje poslovanje kao i partnerske odnose usklađuje prema ISO standardima, koji garantuju kvalitet proizvoda i usluga. “ Ubijeđeni smo da je ISOMAX trenutno najkvalitetniji proizvod na bosanskohercegovačkom tržištu. Sam princip ISOMAX projekta Hifa Oil-a jeste da povezuje najkvalitetnije brendove, a mi smo uvijek težili ka tome. Dugogodišnja saradnja i povjerenje koje smo izgradili sa kompanijom Hifa Oil nas je opredjelila za podizanje poslovne saradnje na veću razinu. Vrlo brzo očekujemo rapidan rast prodaje ISOMAX-a na našim benzinskim pumpama” saopštio je izvršni direktor kompanije Almy d.o.o. Almir Begić.

Benzinske pumpe Almy d.o.o. se nalaze na 5 lokacija, i to s dvije poslovnice u Zenici, dvije u Zavidovićima te jednom poslovnicom u Sarajevu.

Samo neke od prednosti Isomax goriva su :

ISOMAX BENZIN

  1. Održava sistem za dovod goriva čistim i efikasno sprečava nastanak naslage na karburatoru, brizgaljkama, ventilima i usisnim razvodnicima, uključujući motore sa direktnim ubrizgavanjem.
  2. Otklanja postojeće naslage (“clean-up” efekt>40%).
  3. Poboljšava vozna svojstva (lakši start i rad u praznom hodu, manje neravnomjernog rada i problema kod ubrzavanja).
  4. Štiti sistem dovoda goriva od korozije.
  5. Omogućuje električnu provodljivost benzina (nema elektrostatičkog pražnjenja tokom transporta)
  6. Sprečava pojavu ljepljenja ventila.
  7. Produžuje radni vijek motornog ulja.
  8. Smanjuje troškove održavanja vozila.

ISOMAX DIZEL:

  1. Održava mlaznice za ubrizgavanje čistim i uklanja postojeće naslage (‘clean-up’ efekt), zadržava originalni dizajn i efikasnost spreja goriva u komori za sagorijevanje
  2. Sprječava nastajanje unutarnjih naslaga kod dizelskih ubrizgavača (Internal Diesel Injector Deposits – IDID, “lacquering”).
  3. Štiti sistem goriva od korozije.
  4. Povećava oksidacijsku stabilnost biodizela i poboljšava filtrabilnost.
  5. Znatno smanjuje tendenciju pjenjenja dizel goriva.
  6. Održava sposobnost odvajanja voda/gorivo.
  7. Produžuje radni vijek motora, poboljšava vozna svojstva vozila i smanjuje troškove održavanja vozila.
  8. Sprječava povećanje potrošnje goriva sa vremenom i štetne emisije

 ISOMAX – energija koja pokreće!