O problematici Zenicatransa upoznat granski sindikat saobraćaja i veza

U Sarajevu je danas održan sastanak predstavnika Sindikata saobraćaja i veza pri Sindikatu BiH sa predsjednikom Sindikata Javnog preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“, Husom Sarvanom.

“Upoznao sam naš granski sindikat sa problematikom u preduzeću i otklonili smo nesporazume nastale presudom Općinskog suda u Zenici kojom se zahtijeva deblokada Autobuske stanice”, izjavio je Sarvan po povratku iz Sarajeva.

Huso Sarvan

Ni u kojem slučaju nije nam bila namjera da granski sindikat uvlačimo u problem, ali je na njega adresirana presuda Suda.

“Zajednički je zaključeno da se problem „Zenicatransa“ prepusti Sindikatu ovog preduzeća i mi nastavljamo sa aktivnostima na pripremi žalbe na presudu Općinskog suda, jer, ponovit ću, mi nismo u štrajku, mi smo onemogućeni da radimo jer nemamo osnovnih uslova, počev od goriva i maziva”, kazao je Sarvan.

Ujedno ističe da je uspio zajedno sa drugim članovima Odbora Sindikata ubijediti radnike u štrajku štrajku da odustanu od tog čina,jer su iscrpljeni, ali se nastavlja dežura i blokada Autobuske stanice. (Šerif Babić)