Počela 8. hitna sjednica Gradskog vijeća

Na prijedlog gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića, počela je 8. hitna sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća samo je jedna tačka dnevnog reda. Prema prijedlogu gradonačelnika i s obzirom da gradski budžet za ovu godinu sa odlukom o njegovom izvršenju još nije donesen, danas će se razmatrati Odluka o privremenom finansiranju.

10:25 – Usvojen dnevni red hitne sjednice Vijeća, prema kojoj će se danas razmatrati jedna tačka, Odluka o privremenom finansiranju, a nakon što vijećnici nisu prihvatili prijedlog gradonačelnika za dopune dnevnog reda. Tri su predložene tačke koje ovom prilikom nisu usvojene:

Gradonačelnik je predložio da vijećnici, umjesto Odluke o privremenom finansiranju, razmatraju i donesu budžet, čime bi se, između ostalog, omogućila isplata sredstava za ublažavanje teškog stanja u Zenicatransu.

Vijećnici neće razmatrati danas ni prijedlog odluke o provođenju izmjene Regulacionog plana Centar 2, kao ni prijedlog rješenja o imenovanju gradskog pravobranioca.

10:36 – Obrazloženje odluke o privremenom finansiranju grada za period januar – mart 2020., podnijela je Fatima Vojvodić, pomoćnica gradonačelnika za finansije.

10:50 – Nakon kratke pauze, nastavljena je Osma hitna sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica.

12:25 – Nakon jednoiposatne rasprave, tačka dnevnog reda, Odluka privremenog finansiranja nije dobila potrebnu većinu, odnosno nije usvojena.