Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Slabije sniježne padavine očekuju za dane predstojećeg vikenda u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako su naveli meteorolozi, padavine će nešto izraženije biti u nedjelju kada će snijeg i susnježica padati u većem dijelu zemlje dok će  temperature zraka dosezati 11 stepeni Celzijusa.

U četvrtak na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima se prognozira dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka.

U petak u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i dosta magle. Padavine se očekuju u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg. Padavine su slabijeg intenziteta. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu slaba kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.