Euro 2020: Večeras premijerni nastup naše reprezentacije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati historijski prvi susret na Evropskom prvenstvu.

Protivnik našoj selekciji u Trondheimu u grupi D bit će moćna Norveška, jedan od domaćina smotre najboljih evropskih selekcija, koja će imati podršku 8.000 navijača u dvorani Trondheim Spektrum.

Selektora naše reprezentacije Bilala Šumana raduje zdravstevni bilten s obzirom na to da ima sve igrače na raspolaganju.

Šuman će za susret odabrati 16 od 19 igrača koje je poveo na prvenstvo, a to su Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

“Znamo šta nas očekuje i protiv kakavog protivnika igramo, znamo da će dvorana biti puna i da Norveška želi medalju na ovom prvenstvu. Mi se okrećemo sebi i šta mi želimo uraditi protiv njih, a formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Mi također želimo trčati kontru i polukontru, što su segmenti u kojima su Norvežani superiorni, a protiv selekcije Danske su imali 25 kontri, što znači da veoma brzo završavaju napade”, rekao je Šuman.

Bilal Šuman

Uistinu, Norveška je selekcija koja najbolje na svijetu “trči u leđa” protivnika te najbolje izvodi “brzi centar” i zbog toga će naši igrači morati biti maksimalno skoncentrisani tokom svih 60 minuta.

Ključno će biti smanjiti izgubljene lopte te se po završetku napada ekspresno vraćati u odbranu. No, to će biti teže učiniti nego govoriti.