MUP ZDK: Opljačkan Konzum, teška krađa u Crkvicama i u Goraždanskoj ulici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 02.01.2020. godine, u 18,25 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, u prodajnom objektu “Konzum”, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo razbojništvo, uz prijetnju vatrenim oružjem, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Prilikom izvršenja ovog razbojništva nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

U periodu od 31.12.2019. godine do 02.01.2020. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica D.A., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina ručnih satova i nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 02.01.2020. godine, u večernjim satima, u ulici Goraždanska, izvršena je teška krađa u kuću koju koristi lice B.D., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina novca i jedan laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.