Gradonačelnik Kasumović posjetio porodicu prve rođene bebe u Zenici ove godine

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, sa saradnicima, danas je posjetio porodicu prve rođene bebe u Kantonalnoj bolnici Zenica, u 2020. godini.

Prinovi, porodica Horić se obradovala već u prvom satu 2020. godine. Sretni roditelji,  majka Lejla Čoloman Horić i otac Ismir Horić, te novorođena kćerkica Amani Horić i ostala porodica ugostili su danas gradonačelnika Kasumovića sa sardnicima, koji je, u ime Uprave Grada, uputio čestitke sretnim roditeljima i uručio prigodan poklon i novčani iznos, kao potporu za bolji početak.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je sretan kada se roditelji odlučuju za proširenje porodice, naročito u vrijeme kada natalitet nije na nivou na kojem ni trebao da bude, a i u ovom vremenu odlaska mladih iz države. Sretna majka, Lejla Čoloman Horić, zahvalila se na posjeti i izrazila želju da se svim majkama porodiljama ukaže pomoć, odnosno potpora jer je ona, kako reče, od iznimnog značaja za porodicu u ovakvom ekonomskom, odnosno finansijskom stanju u državi.

Otac malene Amani, obzirom da je prisustvovao rođenju kćerke, preporučio je svim očevima da ne propuštaju ovakve trenutke u životu. Ohrabrio je sve njih, ukoliko su u mogućnosti, jer kako reče, to su trenuci koji se pamte cijeli život. Na pitanje o daljem proširenju porodice, odgovara da je u planu porodice Horić još Zeničana i Zeničanki. Želimo im zdravlja i sreće. (Zijada Ramić)