ZENICA ADVENTURE: Veliki novogodišnji doček na otvorenom

Nakon sinoćnjeg fantastičnog koncerta, jedne od najvećih zvijezda Balkana, Šerifa Konjevića, koji je svojim dvosatnim nastupom oduševio zeničku publiku, Zenica Adventure večeras dolazi do svog vrhunca, kada je programski sadržaj u pitanju.

Na velikoj sceni Studengrada, večeras će se publici predstaviti zaista samo najbolji. Sarajevski pop rock bend Regina i neprevaziđeni Mostar Sevdah Reunion.

Regina je bosanskohercegovački rock sastav koji će Zeničanke, Zeničane, kao i brojne goste u centru Zenice, svojim uvijek energičnim nastupom uvesti u 2020. godinu, u kojoj će ova grupa proslaviti vrijedan jubilej, 30. godišnjicu rada i prisustva na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Hitovi Regine sa istom emocijom doživljavaju i pjevaju mladi i stari, a jedan od najvećih je svakako „Bistra voda“, sa kojim se Regina predstavila na Eurosongu kao predstavnik Bosne i Hercegovine.  Uz fantastične vokalne sposobnosti Davora Ebnera, dobre zabave u srcu Zenice u najluđoj noći, neće nedostajati.

Mostar Sevdah Reunion je muzički sastav iz Mostara, čiji se muzički izražaj gotovo u cijelosti sastoji od sevdaha u modernim aranžmanima. Možda je najbolji opis muzike Mostar Sevdah Reuniona “Balkanski blues”. Sastav čine Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Nermin Alukić (vokal),Vanja Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (klavir) i Senad Trnovac (bubnjevi). Neformalni „kraljevi sevdaha“ svoje nastupe baziraju na emociji i fantastičnoj muzici, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, čemu svjedoče i njihovi brojni nastupi širom svijeta. Vjerujemo da će i Centralni doček Nove godine u Zenici sigurno ostati upamćen po nastupu Mostar sevdah reuniona.

Dođite da se družimo i da zajedno dočekamo Novu 2020. godinu. Vidimo se u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića, na najvećoj zabavi u BiH. Čekamo vas!

Pratite sve događaje, najave i izvještaje Drugog zimskog festivala “Zenica Adventure 2019.”, na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba, kao i web portalu Zenicainfo.ba, jer tu smo zbog vas i uvijek prije svih.

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana.
(Maid Dizdarević)