Omladinski savez A-SDA obradovao štićenike JU Dom porodica

Novogodišnji praznici donose veliku radost svima, a posebno onim najmlađim. Tako je bilo danas u JU Dom porodica u Zenici, kada su svoj djeci podijeljeni novogodišnji paketići.

Omladinski savez A-SDA Zenica, na čelu sa ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije, zaštitu okoline Arnelom Isakom, uručili su danas prigodne novogodišnje paketiće za štićenike JU Dom porodica Zenica.

“Mi već dugi niz godina organizujemo podjelu novogodišnjih paketića u Domu porodica jer njihov osmijeh nama znači mnogo, i to je baš jedan od razloga zašto mi svake godine od svojih sredstava kupujemo i poklanjamo paketiće”, kazao je ministar Arnel Isak.

Arnel Isak

Dječiji osmijeh znači mnogo, a štićenici ove ustanove, nisu krili oduševljenje, i kako kažu, novogodišnji praznici su za njih nešto posebno.

“Zaista sam zadovoljna, ove godine smo dobili dosta poklona i mnogo smo se radovali tome”, poručila je štićenica JU Dom porodica Zenica.

Tradicionalno već dugi niz godina, ovaj Savez od ličnih sredstava kupuje, priprema i pakuje novogodišnje paketiće, a kako kažu iz omladinskog Saveza, trudit će se da i u narednim godinama, rade slične akcije. (Maid Dizdarević)