MUP ZDK: Pronađena droga i izvršene dvije teške krađe u Zenici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.12.2019. godine, u 23,00 sati, u ulici Zmaja od Bosne, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.M., iz Zenice, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 28.12.2019. godine, oko 22,00 sati, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo Č.S., iz Zenice, kojom prilikom je izvršena premetačina, te je oštećeno putničko motorno vozilo vlasništvo istog. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 28.12.2019. godine, u 21,45 sati, u ulici Ilirski put, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica T.A., iz Zenice, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen TV aparat marke “VOX” i jedna jakna. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, četiri lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.