Večeras koncert Šerifa Konjevića u centru Zenice

Drugi zimski festival Zenica Adventure 2019., došao je do najuzbudljivijih sadržaja, a nastupi velikih regionalnih zvijezda dugo su iščekivani u javnosti. Prednovogodišnja noć, na velikom stageu Studengrada, rezervisana je za mega popularnog Šerifa Konjevića.

Brojni ljubitelji sa nestrpljenjem iščekuju solistički koncert mega popularnog bh. pjevača, koji će biti održan večeras, u centru Zenice, na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 21 sat. Dođite i budite dio nezaboravne atmosfere i najbolje zabave u zemlji.

Do nastupa Šerifa Konjevića koji počinje u 21, posjetioce će zabaviti Kanita Karić, koja će svojim izvedbama zagrijati publiku.

Šerif Konjević je jedan od najpopularnijih bosanskohercegovačkih folk pjevača koji je slavu stekao osamdesetih godina prošlog vijeka pjesmama „Bijela vjenčanica“, „Kunem se u brata svog“, „Naći ću je po mirisu kose“, „Hej, kafano, ostavljam te“, „Zbog tebe sam vino pio“ … Decenije uspješne karijere i 23 studijska albuma osigurala su Konjeviću kultni status među pjevačima narodne muzike, a njegovi nastupi su izuzetno posjećeni i uvijek rasprodani.

Pratite sve događaje, najave i izvještaje Drugog zimskog festivala “Zenica Adventure 2019.”, na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba, kao i web portalu Zenicainfo.ba, jer tu smo zbog vas i uvijek prije svih.

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana.
Tekst: Maid Dizdarević