Podjelom paketića u vrtiću Dunja, završne aktivnosti Dani dječijih radosti

Danas je u obdaništu Dunja, održana završna aktivnost u sklopu obilježavanja Dana dječije radosti te podjela novogodišnjih paketića za djecu. Pokrovitelj ovog događaja je Gradska uprava iz čijeg budžeta su osigurana sredstva za kupovinu 530 novogodišnjih paketića.

„U protekloj godini smo značajna sredstva izdovojili za poticaj razvoja privrede, kulture i sporta. To je naša obaveza i dok sam na ovoj dužnosti ta podrška će se nastaviti”, poručio je gradonačelnik Kasumović

Uposlenici JU Predškolski odgoj i obrazovanje pripremili su kratku predstavu pod nazivom “Čekajući Djeda Mraza” za djecu i goste iz Gradske uprave.

„Do sada su uvijek roditelji odvajali sredstva kako bi se obezbijedili paketići za djecu, ove godine prvi put je to uradila Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem“, poručila je direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Jasmina Gasal.

Proteklih dana paketićima su obradovana djeca  vrtića „Lipa“, „Sead Škrgo“, „Poletarac“, „Radost“, „Pčelica“ i „Pinokio“, a za djecu su organizovane i prigodne priredbe.
(Mehida Spahić)