Otvoren kutak Republike Indonezije na Univerzitetu u Zenici

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici otvoren je kutak Republike Indonezije.

Svečanu vrpcu presijekli su Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani, ambasadorica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

„Otvaranjem ovog kutka željeli smo da približimo Indoneziju građanima i studentima Bosne i Hercegovine. Također, ovo znači unapređenje saradnje između univerziteta u Indoneziji i Univerziteta u Zenici. Trenutno se na Univerzitetu u Zenici nalaze četiri studenta sa Univerziteta Achmad Yani iz Indonezije koji će ovdje provesti mjesec dana, a ujedno ovo je samo početak razvoja razmjene i mobilnosti nastavnika i studenata između ova dva univerziteta i naše dvije zemlje. Već naredne godine očekujemo da će doći više studenata iz Indonezije, kao i da će studenti i nastavnici Univerziteta u Zenici moći putovati u Indoneziju. Svi ručno izrađeni predmeti postavljeni u auli fakulteta dolaze sa različitih ostrva Indonezije, a očekujemo da ćemo uskoro upotpuniti kolekciju novim predmetima“, – istakla je Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani.
„Otvaranje ovog kutka je zaista jedan lijep događaj za Univerzitet u Zenici. Zahvaljujući Njenoj ekselenciji ovim kutkom ćemo upotpuniti jednu lijepu sliku našeg fakulteta. Ovo je prvi put da je jedan od univerziteta dobio ovako nešto“, – kazao je prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta.