Nastavlja se tradicija, Kamerni simfonijski orkestar izvodi Novogodišnji koncert po 31. put

Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u ZE-DO kantonu.

Pažljivim odabirom programa i kvalitetnom pripremom Novogodišnji koncerti su postigli visok umjetnički nivo i atraktivnost, za koje su ocjenu dali najveći muzički autoriteti BiH, ali i publika koja uvijek traži kartu više. Zenica je također jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 30. Novogodišnjih koncerata.

Njegov profesionalni pristup radu i provjereni kvalitet okrunjeni su i Plaketom grada Zenice za 1995. godinu i Nagradom grada Zenice za 2006. godinu.

Sve to je postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima su uvijek nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem  podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o gradu Zenici i njenom orkestru.

NOVOGODIŠNJI KONCERT  ĆE SE ODRŽATI U SUBOTU, 28. 12. 2019. god. NA VELIKOJ SCENI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, SA POČETKOM PREMIJERE U 20,00 h.

Na programu su popularna orkestarska djela Offenbacha, Cotrana, Di Capue, Bocellia, Jusića, Sviridova, Straussa, Montija, Rossinija, Bareta i Verdija.

Dirigenti koncerta su: Tanisa Cikotić, Amna Husejnagić i Nenad Tešić.

Solisti: Neira Muhić – mezzosopran, Ermin Aščerić – tenor, Husejn Bajraktarević – harmonika, Melani Marijanac – sopran i Julia Džido – mezzosopran.

Kupovina i rezervacija ulaznica se može izvršiti samo u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tel. broj 032/ 242 – 604;  062/ 859 – 555 i

063/ 797 – 555  kao i putem e-mail adrese: marketing.prodaja@bnp.ba