MUP ZDK: Krađa i droga u Zenici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 15.12.2019. godine, u 23,05 sati, u ulici Zmaja od Bosne, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica S.A., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli tri sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 16.12.2019. godine, u 15,00 sati, u ulici Kamberovića čikma, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa električnog kabla sa teretnog motornog vozila marke “Mercedes”, registarskih oznaka K13-A-024, vlasništvo firme “Gams” d.o.o. Zenica. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Dana 16.12.2019. godine, u 15,30 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je oštećena ograda vlasništvo lica Č.F., iz Zenice. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.