Čelikovi nekadašnji “Asovi” zajedno sa Humanim Zvijezdama igraju 22. decembra za Ajdina i Vedada

Čelikovi nekadašnji “Asovi” zajedno sa Humanim Zvijezdama igraju 22. decembra u Areni za Ajdina i Vedada.

Fudbal je mnogo više od igre, a to će se pokazati i u nedjelju, 22. decembra, kada će se u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović” odigrati jedna posebna fudbalska utakmica. Sa početkom u 17:00 sati pomenutog dana sastat će se veterani Nogometnog kluba Čelik Zenica, koji su nekada znali oduševiti na hiljade fudbalskih navijača, a ovog puta su u društveno odgovornoj misiji.

Njihovi protivnici bit će Humane Zvijezde, predvođene brojnim ljudima iz javnog života, ali i nekadašnjim fudbalskim “asovima”. Ovaj susret ima humanitarni karakter. Naime, dvojici zeničkih mališana je potrebna pomoć u njihovom liječenju. Devetogodišnji Ajdin Žigonja, rođen je s dijagnozom rascjepa kičmene moždine, a operativni zahvati urađeni na tlu BiH nisu donijele napredak u njegovom oporavku. Nadolazeća utakmica bit će održana i u znak podrške Vedadu Hadžiću, petogodišnjem dječaku, kojem je nedavno odstranjen tumor na mozgu, a njegovo zdravstveno stanje još uvijek nije u optimalnom stanju. Cijena ulaznica za nadolazeći humanitarni susret u gradskoj Areni iznosi 5 KM, a kompletan prihod bit će namijenjen za podršku liječenja ovih malih heroja, u čijim tijelima kuca istinsko, čelično srce!

Ulaznice za ovaj događaj, koji će dodatno ukrasiti prazničnu atmosferu u Zenici i istoj donijeti jedan humani i topao karakter, bit će u prodaji od ponedjeljka, 16. decembra, na prodajnim mjestima u shopping centru “Džananović”, te na dan susreta, a kako sudionici iz redova Humanih Zvijezda, tako i veterani zeničkog Čelika, pozivaju sve građane grada na rijeci Bosni i ljude dobre volje da dođu na ovu utakmicu i naprave doprinos liječenju Ajdina i Vedada kupovinom ulaznica.