ZENICA ADVENTURE: Press konferencijom zvanično otvoren „Studengrad“

Press konferencija povodom zvaničnog predstavljanja programa za Drugi zimski festival „ZENICA ADVENTURE“ 2019., kojeg ćemo realizovati od subote, 14. decembra 2019. godine do 11. januara 2020. godine u „Studengradu“, održana je večeras, u Gradskoj kafani Zenica.

Direktor JP RTV Zenica, gospodin Nandino Škrbić, istakao je da je sve spremno za početak i otvaranje “Studengrada”.

“Moram naglasiti da je festival počeo još prije 15 dana. Mi smo uradili ono što se od nas očekuje, i nadam se da će svi Zeničani doći, posjetiti Studengrad, i uživati zajedno s nama”.

“Ja ću iskorititi priliku da pozovem sve sugrađane da dođu i pokažu da vole Zenicu i da vole ono što Grad Zenica organizuje”, dodala je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradnonačelnika Zenice.

Šerif Konjević, jedan od popularnijih estradnih umjetnika regiona, istakao je kako nije dugo pjevao u Zenici, i kako je uvjeren da će napraviti spektakl.

“Ja uvijek kažem da su Zeničani posebni ljudi, i rado dođem ovdje, i toplina Zeničana me veže za ovo mjesto. Dođite da zajedno prisustvujemo najvećem spektaklu”, dodao je Konjević.

Medijima i prisutnima su se obratili i Hazim Begagić, direktor JU Bosansko narodno pozorište, Selma Vidimlić, direktorica JP Tržnica Zenica, Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, kao i neki od aktera i učesnika programa u Studengradu.

Pratite sve događaje, najave i izvještaje na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba, kao i web portalu Zenicainfo.ba.

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana.
FOTO: Nermin Kovač
Tekst: Maid Dizdarević