Uspješna sezona Ars Centra Zenica

Uspješna sezona, izvanredni rezultati, brojne medalje donesene u Zenicu, ali i buduća saradnja sa svjetski priznatom baletnom profesoricom, bili su povod danas organizirane konferencije za medije Ars Centra Zenica.

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, Ars Centar Zenica je, zasigurno, najbolji u cijeloj državi. Prethodne godine zabilježili su izuzetne uspjehe na mnogobrojnim međunarodnim baletnim takmičenjima.

Visoko, peto mjesto na takmičenju u Njemačkoj osvojila je članica Ars Centra Zenica, Sajra Spahić, kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine. Također, Sajra Spahić i Najla Hadžić postale su vlasnice dviju zlatnih i jedne bronzane medalje na takmičenju u Zagrebu na kvalifikacijama za DWC 2019., poručila je ovom prilikom Samira Spahić, osnivačica Ars Centra Zenica.

A koliko ovaj edukativni centar pridaje značaja usavršavanju baletnih disciplina, govori i činjenica da su, za rad sa svojim balerinama, angažovali baletnog pedagoga, profesoricu Jennifer Sarver iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je, sa oduševljenjem prihvatila budući angažman.

Ars Centar Zenica intenzivno se priprema i za buduću sezonu, stoga će 2020.godine utjeloviti ulogu glavnog organizatora kvalifikacija za DWC. Uz podršku Grada  i BNP-a koji su prepoznali značaj Ars centra, za narednu godinu najavljuju bolju, uspješniju i jaču saradnju, i još bolje rezultate. Kao svoj pimarni budući cilj ističu kontinuirani rad na osposobljavanju domaćeg kadra, i promociju baleta u cjelosti.(Lamija P.)