Radnici “Zenicatransa” vlastitim sredstvima kupili minibus

Radnici i menadžment Javnog komunalnog preduzeća „Zenicatrans – prevoz putnika“  još jednom su potvrdili da im je opstanak preduzeća na prvom mjestu.

Zajednički su prikupili sredstva za kupovinu minibusa, koji će već od večeras naći na ulicama našeg grada.

Danas je izvršena primopredaja ključeva od strane uposlenika Zenicatransa u ruke direktora ovog javnog preduzeća.

„Situacija je takva da od Gradske uprave još nismo dobili sredstva, pa smo se mi sami organizovali, radnici i sindikat u saradnji sa direktorom preduzeća. Pomogao nam je vlasnik firme „Neimari“, Derviš Kovačević i uspjeli smo da sakupimo novac i kupimo minibus“, izjavio je za naš portal predsjednik Sindikata Zenicatrans Huso Sarvan.

Uposlenici planiraju nastaviti sa ovim vidom aktivnosti, te poručuju da je ovo prvi u nizu kupljeni minibus.

„Ja kao direktor preduzeća sam jako ponosan što imam ovakve djelatnike. Shvatili su težinu situacije u kojoj se preduzeće nalazi i da samo zajedničkim snagama i upornošću možemo ovo preduzeće dovesti na poziciju u kojoj je nekada bilo, kada je Zenicatrans važio za drugog prevoznika po snazi. To je još uvijek dalek cilj, ali ovakve aktivnosti od strane uposlenika kazuju da ništa nije nedostižno“, dodao je direktor Zenicatransa, Darmin Terzić.

Javno komunalno preduzeće Zenicatrans poziva sve zainteresovane privrednike da im se priključe u ovom projektu, kako bi obnovili vozni park, a građanima Zenice pružili kvalitetnu uslugu. (Azra D.)