Konstruktivan sastanak gradonačelnika Kasumovića i predstavnika GO Stranke penzionera/umirovljenika Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas delegaciju Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica koju je predvodio predsjednik GO Senad Pajić.

Razgovaralo se o statusu ove kategorije stanovništva, kao i o aktivnostima koje Gradska uprava Zenice poduzima u cilju unaprjeđenja i poboljšanja položaja penzionera.

Ovo je bila prilika da predsjednik GO Senad Pajić informiše gradonačelnika Kasumovića o ciljevima koje Stranka penzionera/umirovljenika Zenica namjerava postići kada je u pitanju sistemsko rješavanje problema penzionera u Zenici. Naglasio je kako je u planu veće učešće mlađih penzionera u realizaciji projekata od značaja za ovu populaciju.

Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu u posljednje tri godine intenzivno radi na privrednom i svakom drugom razvoju grada. Sistemski pristupamo rješavanju problema. Na moju, a vjerujem i radost svih Zeničana mnoge smo stvari doveli u red. Riješili smo kapitalni problem grijanja, nastavili projekat “Plava voda” i projekat rješavanja otpadnih voda. Ono što me najviše raduje je da smo pokrenuli niz projekata čiji je cilj unaprjeđenje zaštite životne sredine i smanjenje zagađenja“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik je dodao da je Gradska uprava spremna dati punu podršku svim projektima i programima koji u osnovi imaju za cilj povećanje kvaliteta uslova života određene kategorije građana ili svih građana Zenice.

Istakao je također da Gradska uprava Zenica s ciljem olakšavanja penzionerima provodi mjeru subvencioniranja godišnjih pretplatnih karata penzionerima, nabavku računarske i druge opreme za potrebe opremanja kancelarija Udruženja penzionera Zenica te obezbjeđuje druge vidove pomoći u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti.