Gradonačelnik Kasumović članovima Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Zenica obećao nabavku elektronske mete

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednika Upravnog odbora Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Zenica Mirsada Ređića i članove tog kluba Zerinu Skomorac i Adisa Alekića.

Predsjednik SKOSI Zenica Mirsad Ređić je ovom prilikom informisao gradonačelnika Kasumovića da je SKOSI Zenica ostvario izvanredne rezultate na takmičenju u Novom Sadu i Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za invalidna lica koje je u oktobru ove godine održano u Sidneju.

Članica ovog kluba Zerina Skomorac ostvarila je normu za kvotu za Paraolimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Tokiju.

Predsjednik SKOSI Zenica zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci.

Istakao je da je ključni problem za uspješno treniranje što SKOSI Zenica nema elektronsku metu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović obećao je podršku Grada Zenica oko nabavke elektronske mete za streljaštvo.

Pomogli smo vam i nabavku profesionalne puške za streljaštvo. Želimo da imate kvalitetne uslove, jer postižete vrhunske rezultate u ovom sportu“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U znak zahvalnosti najuspješnija članica SKOSI Zenica Zerina Skomorac je gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručila Posebno priznanje za izuzetan doprinos i pomoć u razvoju sporta osoba sa invaliditetom Grada Zenica.

Predsjednik SKOSI Zenica Mirsad Ređić pohvalio je sadašnji sistem raspodjele budžetskih sredstava na ime korištenja sportskih objekata u gradu Zenica. Također je upoznao gradonačelnika Kasumovića i o drugim problemima i izazovima s kojima se susreće SKOSI Zenica.