Počela 44. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica

Počela je 44. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, na kojoj bi vijećnici trebali razmatrati, o 12 tačaka dnevnog reda.

Planirana je između ostalog, rasprava o Izvještaju o poslovanju JP za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica za 2018. godinu, Izvještaju o poslovanju JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica za 2018. godinu, Akcioni plan transformacije JU “Dom-porodica” Zenica za period 2020 – 2024. godina.

10:40 – Usvojen je dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća, koji je dopunjen sa osam tačaka koje je predložio gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Tako će se pred vijećnicima između ostalog naći i Prijedlog Odluke o izmjeni Regulacionog plana Centar 2, Prijedlog Odluke o usvajanju Regulacionog plana Privredno-poslovne zone Zenica-sjever, kao i prijedlog Zaključka o upućivanju Zaključka premijeru i minstru finansija FBiH, o prihodima koje će Poreska uprava uplatiti na račun Grada Zenice, po osnovu naplate komunalnih taksi kladionicama, u iznosu od 4.199.000 KM.

11:45 – Usvojeni regulacioni planovi Poslovno-privredne zone Zenica-sjever i Centar 2, te Odluka o dopuni Odluke o gradskom građevinskom zemljištu, kao i izmjene i dopune mjera na unapređenju poljoprivredne proizvodnje.

12:07 – Nisu usvojeni izvještaji o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća Zenicatrans-prevoz putnika i JP za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenice.

Prenos sjednice možete pratiti i na programu RTV Zenica, kao i na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba.