Realizovan projekat sanacije i asfaltiranja puta u MZ Mošćanica

Projekat sanacije i asfaltiranja dionice puta od Društvenog doma do raskrsnice za regionalnu deponiju u mjesnoj zajednici Mošćanica uspješno je realizovan, te je tim povodom danas upriličeno i svečano otvorenje spomenute dionice puta.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Gradske uprave sa zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na čelu, privredni predstavnici kao i mnogobrojni mještani mjesne zajednice. Radi se o dionici puta od oko 800 metara, koja uključuje i plato kod mjesne džamije, na kojem je danas i upriličena centralna svečanost.

Lokalni mještani nisu krili svoje oduševljenje. Za portal Zenicainfo.ba poručili su da će im od danas život u mjesnoj zajednici biti mnogo lakši, posebno zbog jednostavnije povezanosti sa središtem grada. Sličnog stava bio je i predsjednik mjesne zajednice Mošćanica.

Do danas, put je bio u katastrofalnom stanju, prepun nezaobilaznih rupa. Naši mještani presretni su zbog ovog čina, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo i sami učestvovali u realizaciji ovog projekta, posredstvom eko rente“, poručuje Edin Porča, predsjednik MZ Mošćanica.

Oko 120.000 KM izdvojeno je iz budžeta Grada Zenica i, već spomenute, eko rente za asfaltiranje i sanaciju puta. Tim povodom, u razgovoru za portal Zenicainfo.ba gradonačelnik Zenice pojasnio je da se akcija povezivanja asfaltom svih mjesnih zajednica polako bliži kraju.

U MZ Mošćanica, u prethodne dvije godine asfaltirano je i preko 250 metara puteva u zaseoku Buline Kuće, dok je u zaseoku Bare asfaltirano preko 400 metara puta. Za ova dva projekta izdvojeno je preko 70.000 KM, dok je izvođač radova svih spomenutih projekata bilo preduzeće „Komgrad-Ze“. (Lamija Pojskić)